Otulone boczkiem mielone

  • wyświetlono: 476 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo polecam, mało pracy a mnóstwo przyjemności z jedzenia. Palce lizać

Gospodyni
  • 80min

Składniki

500g mielone wołowo/wieprzowe
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
sól
pieprz
30 plastrów boczku wędzonego cienko krojonego
1/4 papryki czerwonej
1/4 papryki żółtej
mozzarella
sos sojowy

Sposób przygotowania przepisu:

Otulone boczkiem mielone

  • Otulone mielone1. Na paskiej blaszce układamy plastry boczku w rozetę. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Pośrodku rozety układamy doprawione mielone, na nim kładziemy pokrojoną w małe kawałki paprykę. Całą puckę posypujemy mozzarellą i zamykamy plastrami boczku i delikatnie smarujemy sosem sojowym. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 210 stopni 50 minut. Niebo w gębie !

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadboczekmozzarelladanie głównemielone

Komentarze

Podobne przepisy

image-1ef278c

Dodane przez: xamelka1

Faszerowane ziemniaki otulone boczkiem

Po upieczeniu takie ziemniaki polewam...

image-1y55ciy

Dodane przez: Martyna26066

Drobiowe roladki otulone boczkiem

Roladki to pomysł na bardzo szybki...

mielone

Dodane przez: Jolanta KG

Mielone otulone szynką

Lekkie urozmaicenie tradycyjnych...

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Papryczki otulone boczkiem

Papryczki nadają wyrazisty smak...

Biała kiełbasa  w cebuli

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Kiełbasa otulona boczkiem w cebuli

Doskonała propozycja na kolację...

Roladki z polędwicy otulone boczkiem

Dodane przez: danusia19671

Roladki z polędwicy otulone boczkiem

Pyszne roladki z polędwiczki

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE