Otulone boczkiem mielone

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo polecam, mało pracy a mnóstwo przyjemności z jedzenia. Palce lizać

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 500g mielone wołowo/wieprzowe
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
    sól
    pieprz
    30 plastrów boczku wędzonego cienko krojonego
    1/4 papryki czerwonej
    1/4 papryki żółtej
    mozzarella
    sos sojowy

Otulone boczkiem mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Otulone mielone 1. Na paskiej blaszce układamy plastry boczku w rozetę. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Pośrodku rozety układamy doprawione mielone, na nim kładziemy pokrojoną w małe kawałki paprykę. Całą puckę posypujemy mozzarellą i zamykamy plastrami boczku i delikatnie smarujemy sosem sojowym. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 210 stopni 50 minut. Niebo w gębie !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy