Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami

0 (0 ocen)

Zapraszam na po prostu przepyszne ciastko a do tego przygotowane błyskawiczne. Zdrowe, lekkie i świetnie zaspokaja chęci na słodycze, serdecznie polecam:)

Składniki:

  • 2 łyżki otrąb pszennych- 10 g
    1 łyżka otrąb żytnich- 10 g
    1 łyżeczka stevii
    1 łyżeczka kakao
    2 łyżki jogurtu naturalnego 0%- 50 g
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Przełożenie:

    140 g serek homogenizowany naturalny 0%
    60 g malin
    1 łyżeczka stevii
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1cyge9q 1. Otręby przełożyć do blendera i zmielić.
  • image-0tqa88e 2. Przesypać do miski, dodać stevię, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać
  • image-2b64p7j 3. W drugiej miseczce wymieszać jajko z jogurtem.
  • image-28m1ii0 4. Następnie mokre składniki przelać do sypkich i dokładnie wymieszać łyżką
  • image-282633i 5. Przelać do pojemniczka do podgrzewania dań, ustawić mikrofalę na maksymalną moc i piec 2,5-3 minut- zależy od sprzętu. Sprawdzać, aby ciacha nie przypalić. Wyjąć z mikrofali i ostudzić.
  • image-1edi492 6. Do miseczki przełożyć serek. Dodać stevie i ekstrakt i dokładnie wymieszać.
  • image-1v11e9r 7. Ciasto przekroić wzdłuż na trzy części. Na talerzu ułożyć pierwszy kawałek ciasta i nałożyć 2 łyżki serka. Ułożyć maliny ( jeśli są duże tak jak moje warto je przekroić na pół). Przykryć drugim kawałkiem i znów go przełożyć serkiem i owocami. Nałożyć ostatni kawałek ciasta i zrobić mały kleks z serka i udekorować maliną. Warto na godzinę wstawić do lodówki, aby smaki się połączyły.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Otręby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować