Otrębowe babeczki z czekoladą

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jedne z moich ulubionych muffin

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki otrąb pszennych
    1/3 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    2 jajka
    100 g masła rozpuszczonego
    1 łyżka miodu
    3/4 szklanki mleka
    1 tabliczka czekolady deserowej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Otrębowe babeczki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do większej miski wrzucamy najpierw suche składniki, następnie dodajemy mokre. Całość mieszamy łyżką lub mikserem wedle uznania.
  • 2. Do silikonowych foremek nakładamy po 1-2 łyżki ciasta. Do środka wciskamy po 1-2 kostki czekolady. Wgłębienie po czekoladzie dopełniam lub równam ciastem.
  • 3. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C i pieczemy do suchego patyczka przez ok. 20 minut.

Porady

Czekoladę w przepisie można zastąpić marmoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby pszenne Czekolada Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować