Otrębowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Babeczki cenię nie tylko za smak, ale i za właściwości które posiadają, a to wszystko dzięki obecności dużej ilości otrąb.

  • 10 min

Składniki:

  • Otrębowe babeczki (12 sztuk)

    Składniki:
    - 2,5 szklanki otrębów,
    - 6 łyżek mąki,
    - 0,5 szklanki brązowego cukru,
    - ¾ szklanki mleka,
    - 2 jajka,
    - ½ szklanki rodzynek,
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 1 łyżka oliwy,
    - Szczypta soli

Otrębowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy mleko, jajka, oliwę i mieszamy razem do uzyskania gładkiego ciasta. Gotowe przekładamy do formy na muffiny i pieczemy około 20 minut w 180°C.

Komentarze

Podobne przepisy