Otrębianka na wodzie kokosowej z pistacjami i proszkiem z liści Moringa (na słono lub słodko)

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Może otrębianka nie wygląda zbyt apetycznie, ale jest naprawdę wielką porcją zdrowia! Proszek z jej liści to źródło wysokowartościowego i naturalnego białka, które jest bardzo dobrze przyswajalne, a dodatkowo zawiera naturalny błonnik.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • (1 porcja)
    50g otrębów (u mnie orkiszowe)
    50 ml gorącej wody
    200 ml wody kokosowej
    Dodatkowo:
    1 łyżeczka proszku z liści Moringa (*)
    2-3 łyżki gorącej wody
    1 garść pistacji solonych
    Ponadto:
    sól himalajska - w wersji na słono
    miód/syrop z agawy - w wersji na słodko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Otrębianka na wodzie kokosowej z pistacjami i proszkiem z liści moringa (na słono lub słodko) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Otręby zalać gorącą wodą (50 ml), przykryć i odstawić do napęcznienia.
    Następnie dodać wodę kokosową oraz rozpuszczony (w pozostałych 2-3 łyżkach wody) proszek z liści Moringa.
    Całość doprawić solą lub miodem/syropem z agawy (w zależności od preferowanej wersji) i posypać posiekanymi pistacjami.

Porady

(*) Zalecana dzienna porcja to 4-6 gramów. Proszek preferuje stosować się 2 x dziennie po 2-3 gramy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby Pistacje Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować