Ostrygowa panga

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

soczysta panga ostrygowa

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - panga: 1 kilogram
    - sos ostrygowy: 3 łyżki
    - sos sojowo-grzybowy: 1 łyżka
    - sól okolo: 1 łyżeczka
    - pieprz kolorowy: 0.5 łyżeczki
    - mąka do obtaczania: 50 gramów
    - olej do smażenia: 200 mililitrów

Ostrygowa panga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pangę rozmrozić,umyć i osuszyć.
  • 2. Pokroić na kawałki i wrzucić do miski.
  • 3. Dodać oba sosy, sól i pieprz i wymieszać i odstawić na 20 minut.
  • 4. Po tym czasie mocno rozgrzać oliwę na patelni.
  • 5. Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i smażyć po około 5 minut z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy