PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ostry sos pomidorowyhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/62/776452d66d0dce055f0619b80f0959b381af75a0.jpeg20001333http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ostry-sos-pomidorowy-1
1.
Świeże czerwone pomidory umyć, pokroić i zmielić w maszynce do mięsa. Masę 6,5 litrową wlać do garnka, dodać cukier, sól, cynamon i ostrą czerwoną paprykę mieloną. Wymieszać. Zagotować, zmniejszyć ogień i na wolnym ogniu gotować przez ok. 1,5h. Od czasu do czasu mieszając.
2.
Dodaj zmieloną papryczkę ostrą, czosnek wyciśnięty przez praskę, mąkę ziemniaczaną (rozcieńczoną w niewielkiej ilości wodzie) i ocet. Wymieszać i gotować kolejne 30 minut.
3.
Gorący sos rozlać w 0,4-0,5l słoiki. Pasteryzować 5 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze