Ostry śmietankowy sos grzybowy do makaronu

1 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sos przygotowany jest z ostrych papryczek, cebuli, pieczarek i pomidorków koktajlowych, zabielony 36% śmietaną.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ostre papryczki jalapeno 7 szt. czerwone i zielone
    cebula 1 szt.
    pieczarki 2 szt. duże
    pomidorki koktajlowe 10 szt.
    ostry sos z papryczek habanero 50 ml
    śmietana 36% 200 ml
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pieczarkowy Dodatki

Ostry śmietankowy sos grzybowy do makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymyte, osuszone warzywa kroimy w plasterki, pomidorki na połówki i smażymy na 3 łyżkach oleju do miękkości. Gdy wszystkie warzywa na patelni będą miękkie, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy słodką, mieloną paprykę, ostry sos z papryczek habanero, dusimy na wolnym ogniu kilka minut i zabielamy śmietaną. Po dodaniu śmietany doprowadzamy do wrzenia i dusimy na wolnym ogniu około 2 minut. Gotowy sos możemy za pasteryzować w słoiczku lub podać na gorąco z ugotowanym makaronem.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować