Ostrobok w warzywach

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ostrobok to pyszna ryby, która poza grubym kręgosłupem nie posiada żadnych ości :)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 ostrobok 35-40 dkg
    2 pomidory
    1/2 żółtej papryki
    1/2 małej cukinii
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    kilka oliwek
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb
    cytryna

Ostrobok w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny, obsypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na golącym oleju. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i startą na grubym oczku cukinię. Doprawić.
  • 2. Podsmażyć kilka minut, włożyć na patelnię rybę i przykryć. Po 10 minutach rybę przekręcić. Sos co jakiś czas mieszać, żeby się nie przypalił. Po kolejnych 10 minutach sos przełożyć na talerz, na sosie ułożyć rybę. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy