Ostre skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne na obiad i jako przekąska.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka 6
    sól ok. 1 łyżka
    bułka tarta 3-4 łyżki
    papryka ostra wędzona 2 łyżeczki
    olej do głębokiego smażenia

Ostre skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Moczenie skrzydełek w słonej wodzie. 1. Skrzydełka umyć, odciąć piórka, podzielić na pół. Zalać wodą z łyżką soli. Odstawić na godzinę.
  • Mieszanie bułki tartej z papryką ostrą wędzoną. 2. Bułkę tartą wymieszać z papryką.
  • Panierowanie skrzydełek w bułce tartej z papryką. 3. Panierować skrzydełka.
  • Smażenie panierowanych skrzydełek. 4. Olej rozgrzać na głębokiej patelni, smażyć skrzydełka z obu stron na złoto. Odtłuścić na ręczniku papierowym. Podawać z dipami. Smakują na gorąco i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy