Kurtki, szaliki, rękawiczki, czapki... Tak, przyszła jesień. Z zewnątrz możemy się ogrzać, ale co z naszym wnętrzem? Lubicie ostro - pikantne smaki w połączeniu z delikatnym kurczakiem?
1.Skrzydełka z kurczaka myjemy i dobrze odcedzamy. Układamy mięso jedno przy drugim w dość dużym naczyniu żaroodpornym i solimy.
Wszystkie składniki do sosu dodajemy do dużej miski, wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie nasze skrzydełka polewamy dokładnie sosem.
2.Odstawiamy na około 1h, a później wstawiamy do piekarnika na 2 godziny w temperaturze 180°C.
Skrzydełka na ostro najlepiej smakują z ryżem i lekką sałatką, która troszkę załagodzi nasze podniebienie po tej jakże ostrej potrawie :)
Smacznego ! Zapraszam na mojego bloga : www.gotujwkuchni.blox.pl
Komentarze