Ostre kiełbaski

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne i soczyste kiełbaski nadające się zarówno na grilla jak i na patelnię lub do piekarnika. Przepis wymyślił mój chłopak, a ja lekko go zmodyfikowałam.

  • 20 min

Składniki:

  • Dwie laski kiełbasy zwyczajnej
    Olej lub oliwa
    Majonez (kielecki), musztarda(sarepska), ketchup (ognisty hellman's)
    Przyprawy (bazylia, oregano, zioła prowansalskie, ostra papryka (dużo), przyprawa kebab - gyros)

Ostre kiełbaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski przeciąć na połowy, mocno ponacinać z każdej strony.
    Do miseczki wsypać przyprawy, dodać po łyżce ketchupu, majonezu i musztardy. Wymieszać. Wlać tyle oleju lub oliwy aby 'marynata' była dosyć płynna. 'Marynatę' dodać do kiełbasek i dobrze obtoczyć w niej całe kawałki. Odczekać pięć minut i smażyć na grillu, na natłuszczonej patelni lub w piekarniku.

Porady

Świetnie smakują podane z lekko chrupiącym pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy