OSTRE KAWAŁKI WIEPRZOWINY Z SOSIKIEM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne mięsko wieprzowe,na gęstym sosiku pomidorowym z ziołami,cebulką i kiszonym ogórkiem.Naprawde pyszne urozmaicenie wieprzowiny.Ostra musztarda fajnie wzbogaca smak

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dag mięsa np łopatki
    7 ogórków małosolnych
    1 duza cebula
    4 łyzki ostrej musztardy
    sól,pieprz,zioła prowansalskie
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego pudliszki z ziołami

Ostre kawałki wieprzowiny z sosikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Mięso roimy na plastry grubości ołówka.Nie rozbijamy.Oprószamy solą,pieprzem.Kazdy plaster smarujemy musztardą,układamy na blasze.Cebulę kroimy wgrubą kostkę,posypujemy mięsko.Ogórki tarkujemy na tarce na duzych oczkach.Układamy na mięsie.Wstawiamy do piekarnika o temp.170 st..Pieczemy ok.3ominut,przewracamy wtrakcie.
  • ostra wieprzowina 2. Koncentrat pomidorowy rozkłocamy z 3/4 szkl.wody,dokładnie mieszamy.Tak przygotowanym sosem polewamy mięso w piekarniku po ok.30 mintach.Dobrze rozsmarowujemy na mięsie.Pieczemy jeszcze ok.20 minut.Podajemy wyłozone na gęstym sosie z warzywami i ziemniaczkami.

Komentarze

Podobne przepisy