OSTRA SURÓWKA Z RZODKIEWKĄ "SOPEL LODU"

4.5 (176 ocen)

  • 20 min

Prosta surówka, doskonale smakuje z wędliną, mięsem, rybami, kaszanką i potrawami z grilla.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 rzodkiewka "sopel lodu"
    - 1 średnia cebula
    - 2 łodygi selera naciowego
    - 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
    - 3 łyżki jogurtu naturalnego
    - 1 łyżka oliwy (u mnie olej lniany)
    - cukier, sól, pieprz
    - sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ostra surówka z rzodkiewką "sopel lodu" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • OSTRA SURÓWKA Z RZODKIEWKĄ  "SOPEL LODU" 1. Rzodkiewkę i cebulę obrać i zetrzeć na średnich oczkach tarki do jarzyn.
    Łodygi selera drobno pokroić. Przełożyć warzywa do miski. Dodać resztę składników i wymieszać, żeby się połączyły.
  • 2. Surówkę podajemy z wędlinami, mięsem, rybami, jajkami, kaszanką i potraw z grilla.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować