Ostra sałatka z kapusty pekińskiej

4.5 (197 ocen)

  • 40 min

Sałatka z tych co mogą postać w lodówce kilka dni, dość pikantna, pasuje do dań z ryżem

  • 40 min

Składniki:

  • mała główka kapusty pekińskiej
    1 por (biała część)
    1 cebula czerwona
    4 łyżki czerwonej fasoli (z puszki)

    Sos:
    pół szklanki rosołu
    2 łyżki oleju
    2 łyżki octu winnego (z białego wina lub jabłkowy)
    1/2 łyżeczki tymianku suszonego
    1/2 łyżeczki cukru
    szczypta pieprzu cayjenne
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ostra sałatka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyścić umyć dokładnie.Kapustę poszatkować, cebulę i pora pokroić w krążki, fasolę przelać na sitku wodą i osączyć.
    Składniki na sos wymieszać.
    Warzywa włożyć do miski, zalać marynatą , wymieszać, przykryć i odstawić, aby zmiękły na pół godziny.
    Potem jeszcze raz wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować