OŚMIORNICZKA Z CHRUPIĄCYCH POLĘDWICZEK

0 (0 ocen)

Delikatne polędwiczki w chrupiącym jajecznym cieście. Zazwyczaj jest tak, że najpierw maczamy w jajku a potem w mące. Tutaj jest na odwrót. Tak je układałam,aż powstała ośmiorniczka :)

Składniki:

  • Składniki:
    polędwiczki 8 szt.
    jaja 2 szt.
    mąka kukurydziana 1/3 szkl.
    sól 1 łyżeczka
    tymianek 1 łyżeczka
    papryka ostra mielona 1 łyżeczka
    pieprz 1 szczypta
    czosnek granulowany 1 łyżeczka
    olej do smażenia

Ośmiorniczka z chrupiących polędwiczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Polędwiczki umyć i osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem.
    2. Jajko dobrze rozbełtać. Dodać paprykę i czosnek. Wymieszać.
    3. Na talerzu umieścic mąkę. Obtoczyć w niej polędwiczki.
    4. W rondlu rozgrzać olej. Polędwiczki zanurzyć w jajku i wrzucić na głęboki olej.
    Smażyć na złoty kolor,
    Wyłożyć na papierowy ręcznik. Następnie na sałacie tworząc ośmiorniczkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy