Delikatne polędwiczki w chrupiącym jajecznym cieście. Zazwyczaj jest tak, że najpierw maczamy w jajku a potem w mące. Tutaj jest na odwrót. Tak je układałam,aż powstała ośmiorniczka :)
Ośmiorniczka z chrupiących polędwiczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Polędwiczki umyć i osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem.
2. Jajko dobrze rozbełtać. Dodać paprykę i czosnek. Wymieszać.
3. Na talerzu umieścic mąkę. Obtoczyć w niej polędwiczki.
4. W rondlu rozgrzać olej. Polędwiczki zanurzyć w jajku i wrzucić na głęboki olej.
Smażyć na złoty kolor,
Wyłożyć na papierowy ręcznik. Następnie na sałacie tworząc ośmiorniczkę.
Komentarze