Oscypkowe miseczki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Góralskie inspiracje

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rukola podarta na kawałki: 2 szczypty
    - oscypek wędzony duży: 1 sztuka
    - suszone pomidory w oliwie i ziołach: 4 plastry
    - orzechy włoskie kawałki: 100 gramów
    - ser cheddar: 1 plaster
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - oliwa extra virgin do smaku: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Oscypkowe miseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser oscypek. Na suchej patelni formujemy placuszki startego sera i czekamy, aż się lekko zrumienią. Delikatnie przekładamy placuszki z patelni (uwaga! gorące), najlepiej na- jak było w moim przypadku - butelkę od oliwy tak, aby uformować miseczki. Chwilę odczekać, aż ostygną.
  • 2. Wypełnienie miseczek to sałatka z porwanej rukoli, pokrojonych orzechów włoskich i pomidorów suszonych w oliwie z ziołami, kawałków sera cheddar, a wszystko to otulone delikatnym sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować