Orzeźwiający miętusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Jajka ubijamy z cukrem do białości.Pod koniec ubijania,zmniejszamy obroty miksera i dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem.Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wym 26 na 36cm.Pieczemy w 180 stopniach ok.35-40 minut.
2.Czekolady łamiemy na kawałki,rozpuszczamy w kąpieli wodnej,dolewamy mleko.Przestudzamy.
3.Galaretkę rozpuszczamy wg.przepisu na opakowaniu,odstawiamy do stężenia.Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody.Przestudzamy.
4.Kremówkę ubijamy na sztywno,zmniejszamy obroty miksera,powoli dolewamy płynną czekoladę,oraz żelatynę.Masę wylewamy na biszkopt.Gdy galaretki stężeją polewamy nimi wierzch ciasta.Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Porady
Aby czekolada się lepiej połączyła dolewam kilka łyżek mleka.
Komentarze