Orzeźwiający deser truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Truskawki umyć,osuszyć i oczyścić z szypułek,włożyć do naczynia,posypać cukrem,wymieszać - postawić na gaż i dusić na małym płomieniu 5min.mieszając.Biszkopty po cztery sztuki wyłożyć do czterech szerokich pucharków lub szklanek,na biszkopty delikatnie wyłożyć truskawki,polać powstałym syropem i wstawić do lodówki.Jogurt zmiksować z sokiem z limonki.Kremówkę ubić.Białą czekoladę rozpuścić na parze,ostudzić i półpłynną,delikatnie wlewać do śmietanki,mieszając łyżką,delikatnie połączyć z jogurtem i likierem - wyłożyć na truskawki,wstawić do lodówki na 15min.Cztery biszkopty pokruszyć,kruszonką posypać górę deserów i podawać.
SMACZNEGO!!!
Komentarze