Orzeźwiający deser arbuzowo-jagodowy

0 (0 ocen)

Pyszny, orzeźwiający deser idealny na tak mocne upały.

Składniki:

  • - 2 serki homogenizowane naturalne
    - 1 galaretka arbuzowa
    - 1 galaretka jagodowa
    - 0,5 kg arbuza ze skórą
    - 1 szklanka jagód

Orzeźwiający deser arbuzowo-jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Galaretkę arbuzową rozpuścić 3/4 szklanki wody. Z arbuza odkroić czerwoną część i oczyścić z pestek, zmiksować, połączyć z 1 serkiem homogenizowanym i tężejącą galaretką. Wylać do formy. Ja użyłam silikonowej. Możemy użyć okrągłej tortownicy. Wstawić do lodówki aby stężało.
    Galaretkę jagodową rozpuścić w 1 szklance wody. Jagody połączyć z drugim serkiem i tężejącą galaretką. Wylać na pierwszą warstwę. Ponownie wstawić do lodówki aby stężało. Gdy dobrze zastygnie wyjąć z formy i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy