Orzezwiajaca arbuzowa granita

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

"konkurs_owocowy"

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Arbuz bez skorki: 1 kilogram
    - woda: 250 mililitrów
    - cukier: 150 gramów
    - sok z 1 cytryny: 1 sztuka

Orzezwiajaca arbuzowa granita - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wlewamy wode (250 ml) i na malym gazie rozpuszczamy w niej cukier. Nastepnie odstawiamy do ostygniecia.
  • 2. Arbuza kroimy na kawalki. Wkladamy do robota kuchennego i miskujemy wraz z sokiem z cytryny i pocukrzona woda.
  • 3. Zmiksowanego arbuza wlewamy do niskiego naczynia i wkladamy do zamrazalnika na min.2 godziny. Co pol godziny mieszamy nasza granite, pozbawiajac ja duzych grudek.
  • 4. Podajemy w wysokich szklankach. Mozemy przyozdobic ja listkiem miety.

Komentarze

Podobne przepisy