Pyszne malutkie orzeszki przypominające prawdziwe orzechy włoskie, idealne do popołudniowej kawki. Dodatkowo otuliłam je polewą czekoladową z orzechami włoskimi.
Ciastka orzeszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajka, śmietanę, cukier,proszek. Wyrobić ciasto. Odrywać malutkie kawałeczki ciasta i wylepiać foremki orzeszków. Ciasteczka piec w piekarniku w 180 stopniach ok 15 minut.
2.Mleko zagotować z cukrem, zalać orzechy włoskie i odstawić do napęcznienia. Miękkie masło utrzeć na puszysty krem, porcjami dodawać wystudzone orzechy z mlekiem.
3.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasteczka przekładać masą i zlepiać po dwa. Maczać w polewie i orzechach.
Komentarze