Orzechy włoskie w karmelu z profiterolami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki, pyszny deser, gdy nie ma w domu nic na słodko.

  • 15 min

Składniki:

  • ok. 10 profiteroli
    pół szklanki słodkiej śmietanki 30%

    garść orzechów włoskich
    2 -3 łyżki cukru trzcinowego
    5 łyżek śmietany kremówki
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Orzechy włoskie w karmelu z profiterolami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słodką śmietankę ubijamy. Szprycujemy nią profiterole. Profiterole układamy do miseczek lub pucharków.
  • 2. Na patelnię wrzucamy orzechy, lekko solimy. Chwilę prażymy. Wsypujemy cukier i dodajemy śmietanę. Mieszamy do momentu, aż śmietana się zredukuje i powstanie kleisty sos.
  • 3. Masę przelewamy do miseczek, podajemy jeszcze ciepłe.

Porady

przepis na ciasto parzone> http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/profiterole-w-snieznej-pierzynce Profiterole można zastąpić ptysiami wtedy również orzechy kładziemy do środka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Orzechy włoskie w karmelu

To może cię zainteresować