Orzechy włoskie w karmelu

4.47 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Te słodkie orzechy są doskonałą chrupiącą przekąską na jesienne wieczory.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 30 dag orzechów włoskich
    Karmel:
    ● szkl. cukru
    ● szkl. mleka 3,2-proc.
    ● 3 dag cukru waniliowego
    ● łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.47 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Orzechy włoskie w karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orzechy włoskie w karmelu 1. Wszystkie składniki karmelu
    gotujemy na małym ogniu, cały
    czas mieszając.
  • 2. Gdy cukry i miód się roztopią,
    wkładamy orzechy (powinny
    zakryć masę karmelową).
    Mieszając, gotujemy na małym
    ogniu, aż masa karmelowa odparuje
    i zgęstnieje.
  • 3. Orzechy wykładamy na pergamin
    i suszymy około 2 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować