orzechowy pudding chlebowy!

0 (0 ocen)

  • 45 min

Co zrobić z lekko czerstwym już chlebem? Pudding!

  • 45 min

Składniki:

  • 1 (małe) jajko
    ziarenka z 1/2 laski wanilii
    2 łyżki masła orzechowego
    2-3 kromki czerstwego chleba
    + ulubione orzechy (u mnie: włoskie i laskowe)

Orzechowy pudding chlebowy! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Kromki chleba pokroić w kostkę. Wyłożyć do kokilki/naczynka żaroodpornego. W miseczce roztrzepać jajko. Wymieszać dokładnie z masłem orzechowym oraz ziarenkami wanilii. Tak przygotowaną masą zalać pokrojony chleb. Całość posypać jeszcze posiekanymi drobno orzechami. Wstawić do piekarnika. Piec przez około 30 minut. Gotowy pudding wyjąć i od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy