40 g orzechów włoskich
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1, 5 łyżeczki kawy
3 jajka
3 łyżki cukru trzcinowego zmielonego na cukier puder
2 łyżki likieru czekoladowego
150 g śmietanki 30%
Sposób przygotowania przepisu:
orzechowy mus
1.
Orzechy prażymy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 – 15 minut.Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski i topimy w kąpieli wodnej.Uprażone orzechy dodajemy do czekolady, dolewamy śmietankę, kawę, cukier, likier i wszystko miksujemy za pomocą blendera.
Dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę.
Przekładamy do naczynek i wkładamy na godzinę do lodówki ,przed podaniem oprószamy kakao.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze