ORZECHOWY CAŁUS

0 (0 ocen)

  • 60 min

PYSZNE ORZECHOWE CIASTECZKA PRZEŁOŻONE CZEKOLADĄ. WIERZECIE LUB NIE, ALE ROZPŁYWAJĄ SIĘ W USTACH I SĄ IDEALNE JEŻELI POTRZEBUJEMY CZEGOŚ INNEGO.

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO :
    100 G ORZECHÓW LASKOWYCH
    4 ŁYŻKI BRĄZOWEGO CUKRU
    8 ŁYŻEK MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ
    100 G MASŁA

    NADZIENIE:

    3 ŁYŻKI ŚMIETANY 30%
    TABLICZKA CZEKOLADY MLECZNEJ

Orzechowy całus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1tl3r1a 1. ORZECHY MIELIMY I ŁĄCZYMY Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW NA CIASTO, W JEDNĄ KULĘ. SCHŁADZAMY 30 MINUT W ZAMRAŻARCE.
  • 2. BLACHĘ WYKŁADAMY PAPIEREM DO PIECZENIA I FORMUJEMY 16 KULECZEK, KTÓRE LEKKO SPŁASZCZAMY.
  • image-08k9389 3. PIECZEMY 20 MINUT W 175 STOPNIACH.
  • image-0p2rkdj 4. ŚMIETANKĘ I CZEKOLADĘ ROZPUSZCZAMY W KĄPIELI WODNEJ.
  • image-0vuqteb 5. GDY CIASTKA PRZESTYGNĄ, PRZEKŁADAMY MASĄ CZEKOLADOWĄ I ŁĄCZYMY.

Porady

CIASTO MOŻNA ZAGNIEŚĆ RĘCZNIE LUB UŻYĆ MALAKSERA. CZEKOLADĘ MLECZNĄ MOŻEMY ZAMIENIĆ NA GORZKĄ, JEŻELI LUBIMY.

Komentarze

Podobne przepisy