Orzechowo-pomarańczowe cupcakes

0 (0 ocen)

Wilgotne i przepyszne babeczki z kremowym, rozpływającym się w ustach kremem :)

Składniki:

  • Na 12 babeczek:

    100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    40 g mąki krupczatki
    40 g tartych migdałów
    60 g cukru drobnego
    łyżeczka sody
    250 g kefiru
    pół szklanki oleju
    jajko
    2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej

    Krem:

    250 g serka mascarpone
    3 łyżki konfitury pomarańczowej

    opcjonalnie cukrowe ozdoby

Orzechowo-pomarańczowe cupcakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orzechowo-pomarańczowe cupcakes 1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.

    Do papilotek nakładamy po 2 łyżki ciasta.

    Babeczki pieczemy około 30 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).

    Serek miksujemy z konfiturą pomarańczową.

    Przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki.

    Możemy ozdobić cukrowymi dekoracjami.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy