Orzechowo kokosowa kostka jaglana bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Inaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
    2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe)
    150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych
    200 g masła orzechowego (polecam z kawałkami orzechów)
    3 dojrzałe banany
    2 łyżki kakao
    pół kubka likieru słony karmel Krupnik (nie jest obowiązkowy)
    kilka kropel aromatu waniliowego
    kilka kostek gorzkiej czekolady rozpuszczonej na polewę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Orzechowo kokosowa kostka jaglana bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przepłukujemy wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Mleko wlewamy do większego garnuszka, dodajemy parę kropel aromatu waniliowego i gotujemy. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę i co chwilę mieszając, aby nie przypaliło gotujemy do wchłonięcia mleka.

    Ugotowaną kaszę chwilę studzimy i do jeszcze ciepłej dodajemy pokrojonego banana oraz kakao. Wszystko dokładnie blendujemy najlepiej na gładką masę (stopniowo dodając likier, który jest tylko dla smaku, można go pominąć).

    Następnie dodajemy masło orzechowe oraz mąkę kokosową lub wiórki kokosowe. Wszystko ponownie dokładnie blendujemy. Masa będzie dość gęsta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza jaglana Kokos Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować