orzechówka.

  • wyświetlono: 291 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kieliszek nalewki dobrze poprawia pracę żołądka, która jest starym środkiem na niestrawność.

GRZEGORZ BUGAJSKI

Składniki

8-10 zielonych niedojrzałych orzechów włoskich
0.5 l wódki
2-3 łyżki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

orzechówka.

  • 1. Siekamy 8-10 zielonych, niedojrzałych orzechów włoskich (robimy to w rękawiczkach, orzechy brudzą), zalewamy pół litrem wódki, dodajemy 2-3 łyżki cukru. Odstawiamy w ciemne miejsce na co najmniej 6 tygodni.
  • 2. Zlewamy przez gazę do butelek. W razie niestrawności pijemy mały kieliszek orzechówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

image-10i456x

Dodane przez: KuchniaPoli

WODA SASSY

Napój odchudzający, zalecany w...

image-104utul

Dodane przez: Mniam1

Koktajl z jarmużem, jabłkiem i pomarańczą

Koktajl warzywno - owocowy, zielony...

Pomidorki koktajlowe marynowane

Dodane przez: anita176

Pomidorki koktajlowe marynowane z bazylią,...

Pomidorki koktajlowe marynowane...

Koktajl ze szpinakiem i jabłkiem

Dodane przez: Ola1984

Koktajl ze szpinakiem i jabłkiem

W jesienne chłodne dni warto wzbogacać...

Witaminowy kokttajl

Dodane przez: dorota20w

Witaminowy koktajl

Smaczny i pięknie zielony

SHAKE

Dodane przez: seline

Wyśmienity domowy SHAKE

Orzeźwiający shake, zrobiony w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE