Orzechowiec z masą brzoskwiniową i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT ORZECHOWY:Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Przesiać mąkę zmieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Na koniec dodać posiekane orzechy i dobrze wszystko wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem w wymiarach 36cm x 25cm i piec w temp.180 stopni przez około 30-40min. Po wystygnięciu biszkopt przekroić na dwie części (można także podzielić ciasto i upiec po prostu dwa biszkopty)
2.BISZKOPT KOKOSOWY:Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Następnie kokosy i dobrze wymieszać. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Piec około 30min.
3.KREM: Odlać sok z owoców. Musi być szklanka soku, jeśli nie będzie to dolać wody. Trochę soku odlać i rozpuścić w nim budyń, mąkę i żółtka. Dobrze wszystko wymieszać. Resztę soku zagotować i dodać rozpuszczony budyń. Zagotować i wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać wystudzony budyń. Do masy dodać drobno pokrojone orzechy.
4.Biszkopt orzechowy, posmarować połową masy brzoskwiniowej. Następnie położyć biszkopt kokosowy, posmarować druga połową masy brzoskwiniowej. I na to drugi biszkopt orzechowy. Na wierzchu posmarować polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze