1.Kostkę margaryny, 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, cukier puder i żółtka z 6 jaj zagnieść i podzielić na dwie części. Wylepić na dno blachy. posmarować cienko marmoladą. Ubić pianę z 3 białek z 0,5 szklanki cukru. Wyłożyć na wylepiony spód i posypać pokrojonymi orzechami. Piec 40 min w 160 st. Tak samo upiec drugi spód.
2.1,5 szklanki mleka zagotować z 0,5 szklanki cukru. Mączkę ziemniaczaną i mąkę rozrobić w 0,5 szklanki mleka. Dodać 2 sparzone żółtka dokładnie wymieszać. Ugotować budyń. Wystudzić.
3.Margarynę utrzeć mikserem, stopniowo dodawać zimny budyń. Wyłożyć na jeden blat ciasta i przykryć drugim. Polać roztopioną czekoladą
Komentarze