Orzechowe Torciki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jako, że zawsze na wyjazdach skracam wykonywanie posiłków do minimum wymaganego czasu, tak i tutaj uczyniłem podobnie, przejdźmy więc do tego pysznego i błyskawicznego przepisu !

  • 10 min

Składniki:

  • -100 g płatków owsianych górskich "Melvit" (Biedronka),
    -15 g orzechów włoskich,
    -10 g złotego, zmielonego i odtłuszczonego lnu "Sante"(Biedronka) ,
    -10 g odtłuszczonego kakaa "Wawel"
    -10 g Xylitolu/ Stevi/ 10 pastylek słodzika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Orzechowe torciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem lekko ponad czubek i odstawiamy na 5 minut.
  • 2. Dokładnie mieszamy len z 30 ml wrzątku w szklance, by uzyskać konsystencje kleiku po czym przelewamy do garnka i gotujemy 3 minuty.
  • 3. Kroimy orzechy na ćwiartki i odważamy kakao.
  • 4. Do gotującego się lnu przesypujemy płatki owsiane, orzechy, kakao i słodzik.
  • 5. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy kolejne 2 minuty.
  • 6. Gotowe, teraz wykładamy na talerz i formujemy kształt, jaki Nam, osobiście się podoba :)

Porady

Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu: Kcl: 208 Białka: 8,4 g Węglowodany: 26 g Tłuszcze: 7 g Zapraszam na mojego dietetycznego, bloga kulinarnego:

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Orzechy Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować