Orzechowe kruche ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne i kruche,możemy je również upiec na świąteczny stół.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka zmielonych orzechów włoskich
    25 dag masła lub margaryny
    2 jajka
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

Orzechowe kruche ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
  • 2. Po tym czasie ciasto wałkować i wykrawać foremkami ciasteczka,układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Ciasteczka piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni,do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy