Orzechowe faworki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie, proste wykonanie - dla zapracowanych. A efekt szybko znikają z talerza.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    Opakowanie ciasta francuskiego
    2 łyżki drobno zmielonych orzechów włoskich
    Cukier puder

Orzechowe faworki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ciasto rozwinąć, posypać orzechami, wałkiem przez papier wcisnąć orzechy, pociąć na 20 równych kawałków, następnie każdy kawałek przeciąć w środku, przewinąć na drugą stronę. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 stopni na rumiany kolor około 15 -20 minut. Po upieczeniu obsypać faworki cukrem pudrem.

Porady

1.dodatkowo do cukru pudru można dodać szczyptę cynamonu.

Komentarze

Podobne przepisy