Orzechowe

0 (0 ocen)

Ciasto jest błyskawiczne w wykonaniu. Jest smaczne nie zbyt słodkie. Kruche ciasto z masą krówkową posypane orzechami.

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    3 szkl. mąki
    4 jajka
    250 g masła
    1 op. cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia.

    Wypełnienie:
    1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym - 400g
    około 200-300 g łuskanych orzechów włoskich

Orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę posiekać z masłem, dodać 4 żółtka, 2 białka, cukier oraz proszek i zagnieść gładkie ciasto.
  • 2. Na Blaszkę okrągłą bądź 30x40 układamy papier do pieczenia, na to nakładamy ciasto. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
  • 3. Na wystudzone ciasto nakładamy masę krówkową.
    Orzechy tniemy na mniejsze kawałki, posypujemy nimi ciasto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy