Orkiszowe pierniczki

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Orkiszowe pierniczki są doskonałe do zjedzenia i jako ozdoba choinki. Pierniczki z mąki orkiszowej i cukru kokosowego. Polecam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka orkiszowa 400 g
    cukier kokosowy 55 g
    cukier biały 40 g
    olej kokosowy ( lub smalec ) 100 g
    przyprawa do piernika 1,5 łyżki
    kakao 2 łyżki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    miód 100 g
    2 jajka
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Piernik Ciastka

Orkiszowe pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód i olej ( lub smalec ) powinny mieć płynną konsystencję.
    W misce wymieszaj suche składniki.
    Jajka roztrzep z miodem i olejem.
    Połącz suche składniki z mokrymi.
    Wyrób ciasto i delikatnie podsypując mąką rozwałkuj na grubość około 0,5 cm.
    Wytnij dowolne wzory.
    Piecz w temperaturze 180 C ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Kakao Mąka orkiszowa Miód Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować