Orkiszowe pierniczki są doskonałe do zjedzenia i jako ozdoba choinki. Pierniczki z mąki orkiszowej i cukru kokosowego. Polecam.
30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
mąka orkiszowa 400 g
cukier kokosowy 55 g
cukier biały 40 g
olej kokosowy ( lub smalec ) 100 g
przyprawa do piernika 1,5 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
miód 100 g
2 jajka
Orkiszowe pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miód i olej ( lub smalec ) powinny mieć płynną konsystencję.
W misce wymieszaj suche składniki.
Jajka roztrzep z miodem i olejem.
Połącz suche składniki z mokrymi.
Wyrób ciasto i delikatnie podsypując mąką rozwałkuj na grubość około 0,5 cm.
Wytnij dowolne wzory.
Piecz w temperaturze 180 C ok. 10 minut.
Komentarze