Orkiszowe muffiny kokosowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffiny z mąki orkiszowej z wiórkami kokosowymi

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1/2 szkl mąki orkiszowej
    3 szkl wiórek kokosowych
    1,5 szkl mleka
    3 łyżki syropu klonowego
    5 łyżek cukru brązowego
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    3 jajka
    1/2 posiekanej gorzkiej czekolady

Orkiszowe muffiny kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzać i wymieszać z syropem klonowym. Chwilę ostudzić.
    Mąkę przesiać do miski, dodać wiórki kokosowe, cukier, sodę i posiekaną czekoladę.
    Do mleka dodać roztrzepane jajka i wymieszać mokre składniki z suchymi.
    Gotowe ciasto przełożyć do papilotek.
    Piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy