Orkiszowe babeczki z masą krówkową i gruszką

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne babeczki. Babeczki przygotowałam z dodatkiem masy krówkowej o smaku advocata, gruszką i cukrem trzcinowym. Polecam.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 gruszka (120 g )
    2 czubate łyżki masy krówkowej
    1 surowe jajko
    2 łyżki cukru trzcinowego
    2 łyżki oleju
    1 szkl mąki orkiszowej
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    silikonowe foremki
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Muffinki Jajko

Orkiszowe babeczki z masą krówkową i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę myjemy i wycieramy, kroimy i obieramy. Usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Dodajemy wybite jajko, olej, masę krówkową, cukier trzcinowy i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.
    Masę przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować