Orientalny kurczak z makarone, fasolką szparagową, papryką i grzybami mun

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Propozycja na szybkie danie .
Kurczak podsmażony na oleju arachidowym zyskuje orzechowy smak , a jego słodki smak współgra z dodaną marchewką .

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 sztuka około 400 gram

    makaron chiński 100 gram

    fasolka szparagowa 1 szklanka

    grzyby mun 3 sztuki

    papryka czerwona 1 sztuka

    dymka 1 /2 pęczka

    przyprawa do dań chińskich 2 łyżeczki

    olej arachidowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Orientalny kurczak z makarone, fasolką szparagową, papryką i grzybami mun - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroję w paski posypuję przyprawą ,odstawiam na 30 minut, podsmażam na oleju.

    Paprykę kroję w paski.

    Grzyby namoczyć w letniej wodzie ,następnie pokroić w paseczki .


    Mrożoną fasolkę wyjmuję na pół godziny przed przygotowaniem z zamrażalnika.Dodaję do kurczaka.

    Paprykę ,grzyby i fasolkę dodaję do podsmażonego kurczaka.

    Całość duszę 10 minut pod przykryciem.

    Makaron gotuję w/g sposobu podanego na opakowaniu.

    Ugotowany makaron odcedzam i gorący dodaję na patelnię .

    Mieszam.

    Doprawiam.

    Danie posypuję posiekaną dymką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować