Orientalny krem z dynii

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, lekko pikantna kremowa zupa

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - miąższ dyni (bez skóry i pestek): 1 kilogram
    - chuda wieprzowina: 20 dekagramów
    - kostki drobiowe: 2 sztuki
    - curry: 1 łyżeczka
    - rodzynki: 3 łyżki
    - olej lub oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól, biały pieprz do smaku: 1 sztuka

Orientalny krem z dynii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orientalny krem z dynii 1. Mięso pokroić w niedużą kostkę i obsmażyć na oleju. Miąższ z dyni zalać 1 litrem wody, dodać kostki rosołowe, rodzynki oraz mięso. Ugotować, miękka dynię wyjąć i nieco wystudzić. W tym czasie dogotować mięso. Dynię zmiksować blenderem na gładko, dodać do wywaru. Przyprawić przyprawą curry oraz do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy