Orientalne smaki

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Makaron ryżowy w tym daniu jest elementem jadalnym i dekoracyjnym.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z indyka (2 kotety): 2 sztuki
    - marynata chińska: 3 łyżki
    - marchew (duża): 1 sztuka
    - kalarepa: 0.5 sztuki
    - pędy bambusa: 0.5 opakowania
    - makaron ryżowy nitki: 0.33 opakowania
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - tortilla kukurydziana: 4 sztuki

Orientalne smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orientalne smaki 2 1. Pierś z indyka kroimy na cienkie paseczki i marynujemy na kilka godzin przed przygotowaniem. Tortillę smażymy na patelni bez tłuszczu, odkładamy. Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie i odcedzamy.
  • 2. Marchew i kalarepę kroimy w paseczki. Mięso smażymy na rozgrzanej oliwie razem z warzywami. Układamy na tortilli i dajemy też makaron i pędy bambusa. Zawijamy i kroimy na pół każdą tortillę i przewiązujemy nitkami makaronu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy