Orientalna zupa z grzybów leśnych

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Podaję ją ze świeżą kolendrą i ziarnami sezamu

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - borowiki (pokrojone w plastry): 200 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek (pokrojony w plasterki): 2 ząbki
    - marchewka (pokrojona w cienkie paseczki (julienne)): 1 sztuka
    - imbir (świeży): 0.5 łyżeczki
    - tacka kiełków soi i słonecznika: 1 opakowanie
    - sos sojowy do smaku: 1 łyżeczka
    - bulion drobiowy: 1 litr
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - olej sezamowy: 1 łyżeczka
    - kolendra (świeżo siekana): 2 łyżki
    - ziarna sezamu (upalone): 1 łyżka
    - Sól, pieprz czarny mielony do smaku: 1 szczypta
    - sambal oelek do smaku: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Orientalna zupa z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem oleju sezamowego podsmażyć borowiki, cebulę, czosnek i marchew.
  • 2. Po 5 minutach dodać imbir, 2 łyżki sosu sojowego i bulion.
  • 3. Całość doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut.
  • 4. Pod koniec gotowania dodać świeże kiełki, kolendrę i ziarna sezamu oraz doprawić zupę do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować