Orientalna fasolka szparagowa

  • wyświetlono: 311 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

500 g fasolki szparagowej
2 cm świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
2 szalotki
1 czerwona papryka
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka przyprawy pięć smaków

Sposób przygotowania przepisu:

Orientalna fasolka szparagowa

  • 1. Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez około 10 min, odcedzamy.

    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i szalotki.
    Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, dodajemy sosy i przyprawę.
    Chwilę razem smażymy.
    Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Fasole batuta (Fasole bătută)

Dodane przez: Konkol Polny

Fasole batuta – rumuńska pasta z fasoli

Fasole batuta (Fasole bătută) czyli...

Smalec z fasoli

Dodane przez: Bogusias

Wegetariański smalec z fasoli

Smalec z fasoli idealnie sprawdzi...

Fasolka wigilijna

Dodane przez: JOANNA 55a

Fasolka wigilijna

Zdrowa przekąska na dni postne.

Fasolka i kalafior

Dodane przez: Gregorhspeed

Fasolka i kalafior

Do tego bułka tarta podsmażana...

fasolka

Dodane przez: Aga72

Fasolka po bretońsku ze swojej fasoli

Jak wam mija dzień ? U nas po woli...

cukinia

Dodane przez: Bożena Z.

Pieczone cukiniowe krążki muśnięte...

cukinia w tym wydaniu smkauje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE