Orientalna fasolka szparagowa

  • wyświetlono: 278 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jak zwykle, gdy sezon trwa, to jemy z lekkim zapasem na zimę ;) Tym razem w wersji orientalnej, w aromatycznej przyprawie pięć smaków

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

500 g fasolki szparagowej
2 cm świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
2 szalotki
1 czerwona papryka
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka przyprawy pięć smaków

Sposób przygotowania przepisu:

Orientalna fasolka szparagowa

  • 1. Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez około 10 min, odcedzamy.

    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i szalotki.
    Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, dodajemy sosy i przyprawę.
    Chwilę razem smażymy.
    Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Smalec z fasoli

Dodane przez: Bogusias

Wegetariański smalec z fasoli

Smalec z fasoli idealnie sprawdzi...

Fasolka i kalafior

Dodane przez: Gregorhspeed

Fasolka i kalafior

Do tego bułka tarta podsmażana...

cukinia

Dodane przez: Bożena Z.

Pieczone cukiniowe krążki muśnięte...

cukinia w tym wydaniu smkauje...

Przekąska z fasoli

Dodane przez: AnetaJ

Przekąska z fasoli

Prosta i szybka do przygotowania...

gofry

Dodane przez: Kasja1986

Gofry fasolowe

Gofry z czerwonej fasoli to idealny...

Fasolkowe paluszki

Dodane przez: Ancurek30

Fasolkowe paluszki

Kiedyś robiłam podobnie kurczaka,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE