Orecchiette w pomidorach z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso w tym przepisie można całkowicie pominąć, i tak wyjdzie pysznie. My użyliśmy, bo nam zostało, mrozić nie chcieliśmy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g makaronu orecchiette
    2 młode marchewki
    1 kawałek białej części pora
    3 szalotki
    2 ząbki czosnku
    300 g karkówki wieprzowej
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1 puszka pomidorów krojonych z czosnkiem
    100 g pieczarek
    100 g groszku cukrowego
    sól, pieprz

Orecchiette w pomidorach z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orecchiette w pomidorach z warzywami 1. W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojone warzywa (oprócz groszku i pieczarek), pokrojoną w kostkę karkówkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą, pieczarki i groszek. Dusimy przez kwadrans, doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby sos redukujemy.

    Do sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy