Oponkowe serduszka

0 (0 ocen)

  • 60 min

kształt wymyśliła moja 6 letnia córka :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
    25 dag twarogu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    op. cukru waniliowego
    12 łyżek cukru
    2 jajka
    8 łyżek masła
    olej do smażenia
    cukier puder
    foremka w kształcie serca

Oponkowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Twaróg przecisnąć przez praskę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę.

    2. Do mąki dodać masło, cukier, cukier waniliowy, jajka i przeciśnięty ser. Wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie. Rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm.

    3. Foremką wykrawamy serduszka.

    4. Smażymy w rozgrzanym oleju. Po wystygnięciu oprószyć cukrem pudrem.

Porady

Można wykorzystać dowolny kształt foremki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy