oponki z czekoladą

0 (0 ocen)

pyszne,rozpływają się w ustach.

Składniki:


  • 1 kg mąki
    1,5 szklanki cukru
    5 całych jajek
    2 kostki sera białego
    1 1/2 łyżeczki sody
    6 łyżek śmietany
    ½ kostki margaryny
    Łyżka octu
    Szczypta soli

Oponki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę na stolnicę, wkruszyć ser, dodać pokrojoną margarynę, sól.
    Jajka roztrzepać z sodą i cukrem, śmietaną i octem.
    Zagnieść gładkie ciasto.
    Wałkować na grubość ok.,1/2 cm.

    Szklanką wykrawać kółka, foremką do rurek zrobić dziurki .
    Smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy