Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą, mega pycha, znikają jeszcze ciepłe.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej,
    7 g drożdży suchych,
    1 szklanka mleka,
    3 żółtka,
    1/3 szklanki drobnego cukru,
    60 g rozpuszczonego masła,
    Czekolada z nadzieniem karmelowym,
    kolorowe drażetki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Oponki ( pączki z dziurką) z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami. Przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.

    Ciasto wałkujemy na około 2 cm. Kubkiem wykrawamy kółko, następnie w środku robimy dziurkę kieliszkiem.

    Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na złoto. Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy oponki.

    Ozdabiamy drażetkami. Smacznego ;)

Porady

Pączki możemy posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować