Opieńki z cebulą

4.98 (192 ocen)

Obowiązkowe grzybki co rok u mnie na stole ;) Są chrupiące i bardzo smaczne ;)

Składniki:

  • Ok. 1 kg kapeluszy opieniek
    2 duże cebule
    2 łyżki octu
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka soli
    1 łyżeczka pieprzu
Wystaw ocenę:

4.98 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Opieńki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • opieńki 1. Opieńki myjemy , zalewamy wodą posypujemy obficie solą , odstawiamy na około pół godz.
  • 2. Myjemy , przekładamy do garnka zalewamy wodą gotujemy 20 min.
    Odlewam , czynność powtarzamy gotujemy 35 min.
  • opieńki z cebulą 3. Grzyby odcedzamy-odstawiamy do wystygnięcia.Cebulę siekamy w nie za drobne paseczki , dodajemy do grzybów . Polewamy oliwą , octem solą i pieprze.
  • opieńki przykryte 4. Przykrywamy odstawiamy w chłodne miejsce do przegryzienia na ok 2 godz. ( Najlepiej zrobić wieczorem i odstawić na całą noc)

Porady

Grzyby podajemy z chlebem. Smakują także z mięsem i ziemniakami lub sosem mięsnym z kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować