Opiekane skrzydełka w galarecie wieprzowej

0 (0 ocen)

Podczas długiego gotowania golonek wpadłam na pomysł by wykorzystać domową i delikatną galaretkę do skrzydełek.Przepis polecam osobom którym znudziły się tradycyjne pieczone skrzydełka z a może raczej tradycyjna galaretka z nóżkami. W efekcie danie zachwyca swą nie codziennością i smakiem.

Składniki:

  • 0,5 l. przecedzonego wywaru z gotowania golonek wieprzowych
    1 ugotowana marchew
    6 skrzydełek z kurczaka
    przyprawa pikantna do kurczaka
    oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Dania główne Przystawki

Opiekane skrzydełka w galarecie wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Opiekane skrzydełka w galarecie wieprzowej 1. Skrzydełka umyć osuszyć.
    Podzielić na 3 części przy chrząstkach.
    Lotki odrzucić.
  • Opiekane skrzydełka w galarecie wieprzowej 2. Gotować 10 min w wywarze wieprzowym.
  • Opiekane skrzydełka w galarecie wieprzowej 3. Wyjąć , oprószyć z obu stron przyprawami.
  • Opiekane skrzydełka w galarecie wieprzowej 4. Piec na rumiano ok.25 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
  • Opiekane skrzydełka w galarecie wieprzowej 5. Marchew pokroić w słupki.
    Do małych miseczek lub kubów włożyć kawałki skrzydełek a między nie marchewki.
  • Opiekane skrzydełka w galarecie wieprzowej 6. Całość zalać wywarem wieprzowym.
    Odstawić na całą noc do lodówki.
    Galaretki delikatnie wyjąć z pojemniczków , podawać z plastrem cytryny lub skropione octem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować